REPETITOR

----------------------------------------------------------------------

Peter Maus (1983) volgt als kind pianoles en is in de periode 1991-2005 lid van het Antwerps Kathedraalkoor. Hij studeert aanvankelijk klassieke zang aan het Lemmensinstituut in Leuven (LUCA school of Arts campus Lemmens), maar schakelt na enkele jaren over naar de orgelafdeling. Zijn hoofdleraren zijn Reitze Smits (Vianen, NL) en Peter Pieters, organist van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

In Juni 2011 behaalt hij het Masterdiploma in de muziek, evenals het diploma van de vernieuwde lerarenopleiding. Voor zijn eindexamen orgel, met repertoire van Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen en Guy Weitz, behaalt hij grote onderscheiding.

In 2012 werd hij benoemd tot organist-titularis van de Sint-Laurentiuskerk in Hove. Van 2011 tot 2015 was hij een van de organisten van het romantische Van Bever-orgel in de Brusselse Dominicanenkerk.

In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen is hij regelmatig te beluisteren als gastorganist. Als lid van Chant Group Psallentes werkte hij mee aan talloze concerten in binnen- en buitenland en enkele cd-opnames. In 2013 nam hij een cd op met het Boomse koor Musica Nova o.l.v. Paul Dinneweth met werk voor koor en concertant orgel. Hij werkt intensief samen met Hans Primusz en de vzw ZaterdagZondag voor pop-up koorprojecten en allerlei optredens met pop- en lichte muziek.

Naast lesopdrachten in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, in de Kunsthumaniora en in verschillende Vlaamse muziekacademies is hij dirigent van de Koristen van Keizersberg in Leuven. Met dit koor verzorgt hij jaarlijks een zestal radiomissen vanuit de Abdij Keizersberg en optredens over heel Vlaanderen.

Peter Maus is sinds 2010 repetitor en begeleider bij het Antwerpse oratoriumkoor deCHORALE. Sinds 2015 doceert hij er de cursus partituurkennis in het kader van de 'deCHORALE koorschool'.

OPEN REPETITIE

26 oktober 2017