NL

EN

STEMCOACH

----------------------------------------------------------------------

Kristien Vercammen studeerde zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Lucienne Van Deyck en Susan Roper. Voor haar solo-opdrachten wordt ze gecoacht door Bart de Kegel.

In Rotterdam volgde ze een opleiding tot stemwerktherapeute bij Jean-René Toussaint.

Haar zangcarrière startte bij het vocaal ensemble 'La Gioia'. Ook het Wereldjeugdkoor en daarna nog het Collegium Vocale onder Philippe Herreweghe en het Goeyvaerts Consort rekenden op haar stem.

In kamermuziekverband concerteerde ze vooral rond oude muziek met Pandora. Ook liedrecitals rond het Franse lied voerde ze regelmatig uit.

Voor verder solorepertoire was Kristien hoofdzakelijk te horen in oratoria zoals het Requiem van Mozart, Duruflé en Fauré; de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Weihnachtsoratorium en de Johannes-Passion van Bach, de Messiah van Händel, het Oratorio de Noël van Saint-Saens, de 9e Symfonie van Beethoven en andere.

Kristien creëert graag 'concerten op maat' waarbij zowel het luisterend alsook het zingend publiek een plaats krijgt – improvisatie, klank, adem en poëzie worden erin verweven. Voor deze concepten werkt ze nauw samen met Peter Maus, organist, en Geert Synaeve, pianist.

Momenteel heeft Kristien haar eigen zelfstandige praktijk 'De Klankkamer', waar ze een uitgebreide waaier aan mogelijkheden aanbiedt: zangles, stem- en klanktherapie, coaching bij koren, stemworkshops enz.

Kristien begeleidt sinds 2002 deCHORALE als zangcoach. Sinds 2015 doceert ze er de cursus zangtechniek in het kader van de 'deCHORALE koorschool'.

klankkamer.be

nieuws

Messe Solennelle de
Sainte-Cécile
Charles Gounod

15.08.2017

Sint-Pauluskerk

Antwerpen

Vrije toegang

-------------------------------------

Cultuurmarkt van Vlaanderen

27.08.2017

Grote Markt

Antwerpen

Bezoek onze stand

-------------------------------------

Symphony of Trees
Piet Swerts

15-16 .09.2017

Sint-Maartenskathedraal Ieper

Tickets

-------------------------------------

Requiem

Verdi

19 en 21.11.2017

deSingel

Antwerpen

Tickets

-------------------------------------

Johannes-Passion

J.S. Bach

25.03.2018

deSingel

Antwerpen

26.03.2018

Carolus Borromeuskerk Antwerpen

31.03.2018

Concertgebouw

Brugge

b