top of page

ontstaan

In deze film vertellen we hoe het koor is ontstaan. De officiële oprichting kwam er in 1916, maar de oudste sporen gaan terug tot in het midden van de 19e eeuw. Sleutelfiguur was Constance Teichmann, ook wel de 'Engel van Antwerpen' genoemd. Een opmerkelijke vrouw. Zij lag aan de basis van het koor. 

 

Bekijk aflevering 1

GLORIEJAREN

Met Lodewijk De Vocht als dirigent beleefde de Chorale Caecilia grote hoogtepunten. De Vocht leidde het koor decennialang, van 1916 tot 1967.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In die tijd brak het koor door, niet alleen in Antwerpen, in België maar ook in het buitenland. We kijken terug op die gouden jaren, met getuigen die De Vocht als dirigent nog hebben gekend

 

Bekijk aflevering 2

MATTHEUS passie

In deze aflevering vertellen we het verhaal over de lange Mattheustraditie die De Vocht met het koor opbouwde in Antwerpen. Tussen 1924 en 1967 was er elk jaar, op paaszaterdag de uitvoering van de Mattheuspassie van J.S. Bach in Antwerpen. Hét evenement op paaszaterdag, men kwam van heinde en verre.

 

Bekijk aflevering 3

FRITS CELIS

Frits Celis volgde in 1967 Lodewijk De Vocht op als dirigent. Hij werd de dirigent van het Nieuw Ceciliakoor, want ook de naam veranderde. Celis leidde het koor enkele jaren tot 1971. Een korte terugblik.

 

Bekijk aflevering 4

100 JAAR EN SPRINGLEVEND

In deze slotaflevering schetsen we een portret van het koor nu. We spreken met koorleden; waarom willen ze bij deChorale zingen, en niet bij een ander koor ? We spreken ook met de huidige dirigent Paul Dinneweth,  Kristien Vercammen en Peter Maus.

 

Bekijk aflevering 6

Jubileumboek

Een overzicht van 100 jaar deCHORALE

in een aantrekkelijk luxemagazine vol foto's,

weetjes, overzichten en interviews.

BESTELLEN

FRANS DUBOIS

Frans Dubois volgde Frits Celis op in 1971 als dirigent. We halen herinneringen op.

 

Bekijk aflevering 5

bottom of page