Schermafbeelding 2022-09-01 160805.png

deCHORALE, Carmina en La Passione (o.l.v. Paul Dinneweth),
Antwerps Thebaans Kwartet, Koninklijke Balletschool Antwerpen,
Junior Ballet Antwerp en S
oul15 (o.l.v. Chantal Copello, Mieke Ketelslegers)

Het plechtige moment waar we reikhalzend naar uitkeken, breekt aan! Klokken en Thebaanse trompetten trekken de officiële openingsceremonie op gang. Het lint ontvouwt zich op de tonen van Beethoven en in een poëtische en feestelijke scenografie van Chantal Copello en Mieke Ketelslegers.

Het 120-koppige koor deCHORALE, kinderkoor Carmina en het orkest La Passione zetten dit beeld kracht bij ...

... tot de plechtige climax. Het lint wordt geknipt, de champagnefles ontkurkt. Het museum is
weer open! Het openingsfestival barst los! Dat is Het Schoonste Gevoel.

2022-2 _the MOVIES Banner Web_MOV.png

deCHORALE @ theMOVIES

20/11/22, 20.00 u Koningin Elisabethzaal Antwerpen

27/11/22, 16.00 u Koningin Elisabethzaal Antwerpen

03/12/22, 20.00 u Concertgebouw Brugge

de CHORALE

La Passione

onder leiding van Paul Dinneweth

NAJAAR 2022
20 november 2022
27 november 2022

03 december 2022

Ervaar filmmuziek als nooit tevoren.

Het filmbeeld is verdwenen … wat rest is een schat aan muzikale expressie, live vertolkt door een groot symfonisch orkest, een 120-koppig oratoriumkoor en soliste Jolien De Ghendt.

De muziek krijgt zijn verdiende hoofdrol en pakt je onmiddellijk bij de keel … of raakt je tot in het diepste sentiment.

Alle emoties komen aan bod in deze schatkamer van pareltjes gecreëerd door meesterbreinen als John Williams (o.a. Saving private Ryan, Star Wars), Ennio Morricone (The Mission), Hans Zimmer (o.a. Pirates of the Carabean, The Lion King, Gladiator), Howard Shore (Lord of the Rings), Ludovico Einaudi (Intouchables) en vele anderen.

De oorspronkelijke filmmuziek werd voor deze unieke ervaring speciaal gearrangeerd door Mathias Coppens. Mathias is meer dan thuis in het epicentrum van de Amerikaanse filmindustrie Los Angeles en in het vakgebied van de filmmuziek. Hij heeft met zijn team een uiterst aansprekende score geschreven die prachtig aansluit bij de somptueuze bezetting van dit concert.

De enige ‘film’ die wordt vertoond zijn de interventies van onze ‘stalmeester’ Peter Van de Begin die, op zijn onnavolgbare wijze,  via het witte doek duiding geeft over het programma en de filmcontext.

Een niet te missen (film/muziek)evenement in een prachtige muziektempel !

Een organisatie van deCHORALE en The Joy of Music bvba